Κούγιας: Ο Ν. Ρωμανός είναι ο φίλος του Αλέξη Γρηγορόπουλου


 
 
Μετά την αποκάλυψη ότι ο Νικόλαος Ρωμανός, ένας από τους συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στην Κοζάνη είναι μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά και ότι στο παρελθόν ήταν στενός φίλος με τον Αλέξη Γρηγορόπουλο και μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη που έγινε για τη δολοφονία του 15χρονου στα Εξάρχεια, ο Αλέξης Κουγίας, δικηγόρος του Αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα που αφαίρεσε τη ζωή του νεαρού στις Δεκεμβρίου του 2008, εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση.

Ο κ. Κούγιας χαρακτηρίζει «ανθρώπινες τραγωδίες» τόσο η υπόθεση Γρηγορόπουλου – Κορκονέα, όσο και αυτή της ληστείας στην Κοζάνη, καθώς, όπως τονίζει, τόσο οι δράστες, όσο και τα θύματα, «δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο λεπτομέρειες ενός ανθρωποφάγου συστήματος, που την μια φορά, γιατί έτσι το συμφέρει σε δικαιώνει, και την άλλη επειδή πάλι έτσι το συμφέρει σε κονιορτοποιεί».
Μάλιστα αναφέρει ότι με την ίδια φιλοσοφία που υπερασπίστηκε τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, θα μπορούσε να υπερασπιστεί και τον Νικόλαο Ρωμανό.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια:
«Με πολύ μου λύπη πληροφορήθηκα την εμπλοκή του νεαρού Νικολάου Ρωμανού στην υπόθεση των ληστειών στην Κοζάνη. Θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι θεωρούσα και θεωρώ τόσο την υπόθεση Γρηγορόπουλου – Κορκονέα, όσο και την χθεσινή υπόθεση των ληστειών της Κοζάνης, όπου φέρεται να συμμετέχει ο Νικόλαος Ρωμανός, ανθρώπινες τραγωδίες, όπου τόσο οι δράστες, όσο και τα θύματα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο λεπτομέρειες ενός ανθρωποφάγου συστήματος, που την μια φορά, γιατί έτσι το συμφέρει σε δικαιώνει, και την άλλη επειδή πάλι έτσι το συμφέρει σε κονιορτοποιεί» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο κ. Κούγιας.
«Δεν θα πάρω θέση. Εγώ στην υπόθεση Κορκονέα – Γρηγορόπουλου δεν έκανα τίποτα άλλο παρά να βοηθήσω την δικαιοσύνη να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση, πιστεύοντας ότι ο εντολέας μου, αστυνομικός των 600 ευρώ, πατέρας τριών ανηλίκων τέκνων, ηλικίας 2, 4 και 6 ετών, δεν ήταν ένας ψυχρός δολοφόνος, όπως τον είχαν προκαταδικάσει, κορυφαίοι πολιτικοί ταγοί που τότε τα Μ.Μ.Ε τους τιμούσαν και κονιορτοποιούσαν τον εντολέα μου, ενώ σήμερα τα ίδια Μ.Μ.Ε. τους αποκαλούν «προδότες» που μας οδήγησαν στο ΔΝΤ, αλλά ένας τραγικά άτυχος άνθρωπος», συνεχίζει στην ανακοίνωσή του ο γνωστός δικηγόρος.
Οπως προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας την ίδια θέση κρατά και σήμερα, σεβόμενος την μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και τον πόνο της οικογένειας του.
«Συμμερίζομαι επίσης τον πόνο και την αγωνία, ολόκληρης της οικογένειας Νάσιουτζικ για την εμπλοκή ενός ευαίσθητου κοινωνικά και συναισθηματικά παιδιού, όπως ο Νίκος Ρωμανός, στην δύνη τέτοιων επιλογών που οδηγού ευαίσθητα και αξιόλογα παιδιά, οι ψυχροί καθοδηγητές τους, οι οποίοι σημειωτέον πάντοτε μένουν στο σκοτάδι. Με την ίδια φιλοσοφία ζωής που υπερασπίστηκα τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, με την ίδια φιλοσοφία ζωής θα υπερασπιζόμουνα και τον Νικόλαο Ρωμανό», καταλήγει στην ανακοιωσή του ο Αλέξης Κούγιας.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΛΕΥΚΑΔΑ

Χαρτής Λευκάδας - Lefkada Map