Επιστρέφετε «αναπάντητες» κλήσεις; Προσέξτε μην την πατήσετε

Αν δεχτείτε μια αναπάντητη κλήση στο κινητό σας από αριθμό ο οποίος ξεκινάει από 00375 ή 00371, μην πάει ο νους σας στη θεία από το εξωτερικό η οποία...σας παίρνει να σας ανακοινώσει ότι σας «σκέφτηκε» όταν συνέτασσε τη διαθήκη της. Αν μάλιστα αληθεύει το περιεχόμενο επιστολής που κάνει ήδη το γύρο του διαδικτύου, όποιος παρασυρθεί και καλέσει τον αριθμό που βλέπει στην οθόνη, κινδυνεύει σοβαρά.
Είναι αληθινό το μήνυμα που κάνει το γύρο του διαδικτύου; Είναι emailεντυπωσιασμού; Σε κάθε περίπτωση δεν χάνετε τίποτα να αποφύγετε το τηλεφώνημα σε έναν αριθμό αγνώστου προελεύσεως. Τι υποστηρίζουν οι συντάκτες του προειδοποιητικού μηνύματος;

1. Όποιος παρασυρθεί και τηλεφωνήσει, θα χρεωθεί αυτόματα με ποσό το οποίο κυμαίνει από 10 έως 30 δολάρια

2. Μέσω του αριθμού που θα καλέσετε, κινδυνεύετε να σας αντιγράψουν το σύνολο των επαφών σας ενώ για αυτή την υποκλοπή αρκούν μόλις τρία δευτερόλεπτα.

3. Αν στο τηλέφωνό σας έχετε αποθηκεύσει στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας ή του τραπεζικού σας λογαριασμού, τότε κινδυνεύετε με ακόμη μεγαλύτερες συνέπειες.

Για την ιστορία, οι αριθμοί με τα συγκεκριμένα προθέματα στέλνουν στη Λευκορωσία, και στη Λετονία. Αν λοιπόν δεν έχετε κανέναν γνωστό σε αυτές τις χώρες, ένας λόγος παραπάνω να μην επιστρέψετε την κλίση. Στο κάτω-κάτω, αν σας θέλουν, θα ξανακαλέσουν.

Πηγή: fpress

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΛΕΥΚΑΔΑ

Χαρτής Λευκάδας - Lefkada Map