Φωτογραφία ντοκουμέντο: Ο Χάρης Τομπούλογλου με τα λεφτά στο χέρι – Η στιγμή που παίρνει το φάκελο με τη μίζα


- Σήμερα στις 18:00 οδηγείται στον ανακριτή ο Χάρης Τομπούλογλου
- Φωτογραφία ντοκουμέντο από τη στιγμή που παίρνει τη μίζα ήρθε στο φως
- «Ή θα μου δώσουν μερίδιο σε εμένα και σε άνθρωπο του υπουργείου ή θα καταγγείλω το διαγωνισμό» ακούγεται να λέει πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού
- «Πήρε το φάκελο, είδε αν έχει χρήματα μέσα κι έφυγε» είπε ο ενδιάμεσος στην υπόθεση δωροληψίας
- Ποιος είναι ο άνθρωπος που ανέλαβε να παίξει τον μεσάζοντα και τον παγίδευσε

Σήμερα στις 18:00 οδηγείται στον ανακριτή για να απολογηθεί ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Λίγες ώρες πριν την απολογία στην ανακρίτρια Διαφθοράς Ρ. Κατσίβελη, βλέπει το φως της δημοσιότητας μια φωτογραφία ντοκουμέντο, με τον Χάρη Τομπούλογλου να παίρνει το... δωράκι που είχε ζητήσει.

Είναι η στιγμή που ο πρώην πρόεδρος του Αγλαΐα Κυριακού παίρνει από τον άνθρωπο που ανέλαβε να παίξει το ρόλο του μεσάζοντα, το φάκελο με τη μίζα των 25.000 ευρώ από τη διαφημιστική εταιρία.
Είναι εικόνα από το video όπου καταγράφηκαν τα πάντα και είναι ήδη στα χέρια της αστυνομίας από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του πρώην πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας. 

«Του έδωσα το φάκελο, τον άνοιξε να δει αν υπάρχουν μέσα χρήματα, δεν τα μέτρησε, τα έβαλε στο παλτό του και έφυγε από το γραφείο μου», δήλωσε στο MEGA ο Τάσος Γκιάτης, ο οποίος λειτουργούσε ως ενδιάμεσος στην υπόθεση δωροληψίας.

«Στη συνέχεια έδωσε το φάκελο στο συνεργάτη του και του είπε να κατέβει από τις σκάλες, ενώ ο ίδιος κατέβηκε από το ασανσέρ [...] Προφανώς το έκανε για να μη συλληφθεί με τα χρήματα στην τσέπη», είπε και πρόσθεσε πως συνέστησε στον κ. Τομπούλογλου «να μην ρίξει τους ανθρώπους», δηλαδή τη διαφημιστική εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο.

«Εγώ δεν είμαι ο μ...ς, αυτή την εποχή να αναθέτω 190.000 ευρώ και να μην παίρνω μία. 'Η θα κάνουν κίνηση να μου δώσουν μερίδιο σε εμένα και στον σύμβουλο του υπουργείου Μιχελάκο, με τον οποίο αναθέσαμε στην εταιρεία το θέμα για την παχυσαρκία, ή θα καταγγείλω τον διαγωνισμό και θα τους καταστρέψω». Τη φράση αυτή ακούγεται να λέει στον ενδιάμεσο ο Τομπούλογλου.

Σύμφωνα με βίντεο που υπάρχει στη δικογραφία, ο κ. Τομπούλογλου στις 9 Δεκεμβρίου σε συνάντησή του με τον ενδιάμεσο καταγράφηκε να λέει: «Πρέπει να έχω μία οριστική απάντηση από αυτούς. Και αν είναι διατεθειμένοι να δώσουν τα λεφτά σε εμένα και τον Μιχελάκο (σ.σ. γιατρός ) θα τους δώσω και άλλες δουλειές». Από τα στοιχεία που καταγράφηκαν, τόσο με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου τού κατηγορουμένου για απόπειρα εκβίασης και δωροδοκία πρώην επικεφαλής του νοσοκομείου, όσο και από βιντεοσκόπησή του, προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος όχι μόνο απειλούσε την εν λόγω εταιρεία με έκπτωσή της από το έργο αν δεν του κατέβαλε 30 χιλιάδες ευρώ -που εν συνεχεία έγιναν 25 χιλιάδες- ως «δώρο», αλλά και υποσχόταν ότι εφόσον πάρει χρήματα θα έδινε κι άλλες δουλειές.

Λίγες μέρες μετά, σε γραπτό μήνυμα που στέλνει ο πρόεδρος του Νοσοκομείου στο πρόσωπο που διαμεσολαβεί αναφέρει: «Την τρίτη έχω ΔΣ, πρέπει να έχουμε κίνηση πριν, αν υπάρχει διάθεση. Ευχαριστώ».

Σε άλλη τηλεφωνική συνομιλία του, στις 16 Δεκεμβρίου, και πάλι με τον ενδιάμεσο, ο κ. Τομπούλογλου φέρεται να λέει: «Δεν πρόκειται να κάνω καμία κουβέντα ... Εγώ μόνο εσένα εμπιστεύομαι. Και να τους πεις να είναι αξιοπρεπές το ποσό και για μένα και για τον γιατρό».

Σύμφωνα με το newsit.gr, ο κ. Τομπούλογλου φαίνεται να υποστηρίζει ότι ο συνεργός του -που θα απολογηθεί και αυτός σήμερα- δεν γνώριζε τίποτα, και ότι τον κάλεσε όταν ήταν να παραλάβει τα χρήματα «για να μην πέσω θύμα ληστείας».



Μιχαλάκος: Ο Τομπούλογλου με χρησιμοποίησε

Στο video, ο Χάρης Τομπούλογλου ακούγεται να αναφέρει το όνομα του Στέφανου Μιχαλάκου. Μιλώντας ο Mega, ο γιατρός διευκρίνισε ότι είναι διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου και πως δεν είχε καμία σχέση με την ουσία της υπόθεσης και τον εκβιασμό.

«Αντιθέτως, ο Τομπούλογλου με χρησιμοποίησε στον εκβιασμό του λόγω της θέσης μου για να πάρει περισσότερα λεφτά», τόνισε ο κ. Μιχαλάκος.

Τη θέση του κ. Μιχαλάκου στήριξε και ο δικηγόρος της εταιρείας, ο οποίος αποκάλυψε ότι είχε προηγηθεί ηχογραφημένη συνομιλία του γιατρού με τον πρόεδρο της διαφημιστικής, την οποία παρακολουθούσε η Αστυνομία και από την οποία δεν προέκυψε καμία ενοχή του.

Έτσι, ο γιατρός δεν κλήθηκε για να καταθέσει.

Ο άνθρωπος που δίνει τον φάκελο
Είναι εκείνος που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιχείρηση σύλληψης του πρώην προέδρου του νοσοκομείου Παίδων, Αγλαΐα Κυριακού. Ο άνθρωπος που φαίνεται στη φωτογραφία ντοκουμέντο να δίνει στον Τομπούλογλου το φάκελο είναι ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Alpha Bank Τάσος Γκιάτης, ο οποίος είχε αναλάβει το ρόλο του μεσάζοντα μεταξύ των δυο πλευρών.

O κ. Γκιάτης σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Αποτελεί υποχρέωση και καθήκον κάθε ενός από εμάς να συμβάλλουμε ενεργητικά στην αποκάλυψη κάθε κρούσματος διαφθοράς, ιδίως όταν αυτή εμφανίζεται σε ευαίσθητους τομείς του Δημοσίου, όπως τα Νοσοκομεία.

Με τη συγκεκριμένη υπόθεση, η εμπλοκή μου συνίσταται στην καταγγελία στις Αρχές των όσων περιήλθαν σε γνώση μου, προκειμένου να ριχθεί άπλετο φως και να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη ο όποιος επίορκος κρατικός λειτουργός.

Χωρίς να σχετίζομαι με οποιονδήποτε τρόπο με την ουσία της υπόθεσης, κατήγγειλα την υπόθεση διαφθοράς, έχοντας ως αποκλειστικό γνώμονα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος».

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΛΕΥΚΑΔΑ

Χαρτής Λευκάδας - Lefkada Map