ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ! ΔΕΙΤΕ το δωμάτιο που είναι φτιαγμένο από σοκολάτα…


diaforetiko.gr : 2e2cb6915525af2be38269fa0b9567d1 600x406 ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ! ΔΕΙΤΕ το δωμάτιο που είναι φτιαγμένο από σοκολάτα...
Το εμπορικό κέντρο «Kaliningrad Plaza» στη Λιθουανία βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο για να γιορτάσει τα πέντε χρόνια λειτουργίας του…

Ανέθεσε στη γλύπτρια Elena Climent να δημιουργήσει ένα δωμάτιο 20 τετραγωνικών μέτρων εξ ολοκλήρου από σοκολάτα!
Το «λαχταριστό» δωμάτιο κατασκευάστηκε μέσα στο εμπορικό κέντρο, όπου παρέμεινε λίγο χρονικό διάστημα για διαφημιστικούς λόγους, και περιλαμβάνει σοκολατένια έπιπλα, κουρτίνες, χαλιά, διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα, ακόμη και τζάκι, όλα φτιαγμένα μόνο από λευκή και σοκολάτα γάλακτος!
diaforetiko.gr : chocolateroom2 ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ! ΔΕΙΤΕ το δωμάτιο που είναι φτιαγμένο από σοκολάτα...
Η γλύπτρια δήλωσε: «Όσο χρόνο κράτησε η δημιουργία του δωματίου διασκεδάσαμε πολύ και γελάσαμε ακόμη πιο πολύ! Προσέξαμε όλες τις λεπτομέρειες των αντικειμένων και των επίπλων έτσι ώστε να μοιάζουν όσο το δυνατόν… αληθινά, συνθέτοντας ένα κανονικό δωμάτιο όπου δεν του λείπει τίποτα. Ακόμη και σκάκι φτιάξαμε!
diaforetiko.gr : chocolateroom3 ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ! ΔΕΙΤΕ το δωμάτιο που είναι φτιαγμένο από σοκολάτα...
Η σοκολάτα είναι ένα υλικό δύσκολο στη γλυπτική, γιατί πρέπει να τη διατηρείς συνεχώς σε συγκεκριμένη θερμοκρασία (22-24 βαθμούς Κελσίου) έτσι ώστε ούτε να λιώνει αλλά ούτε και να είναι πολύ σκληρή, δυσκολεύοντας τη λάξευση. Επιπλέον έπρεπε να χρησιμοποιούμε εναλλάξ λευκή και σοκολάτα γάλακτος, γεγονός που μας δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο.
diaforetiko.gr : chocolateroom4 ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ! ΔΕΙΤΕ το δωμάτιο που είναι φτιαγμένο από σοκολάτα...
Γιατί όταν χειρίζεσαι στη γλυπτική ένα μόνο υλικό (μάρμαρο, πέτρα, ξύλο, πάγο κ.λπ.) τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Η βασική διαφορά με τη γλυπτική στη σοκολάτα συγκριτικά με άλλα υλικά είναι… η μυρωδιά! Το άρωμα της σοκολάτας είναι μοναδικό και δημιουργεί στο τέλος μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα… Αφήστε που συνεχώς… λιγουρεύεσαι να φας ένα κομμάτι!».
diaforetiko.gr : chocolateroom5 ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ! ΔΕΙΤΕ το δωμάτιο που είναι φτιαγμένο από σοκολάτα...
Το «σοκολατένιο» δωμάτιο δέχτηκε πολλούς επισκέπτες μέχρι τις 18 Νοεμβρίου, οπότε κόπηκε σε μικρά κομμάτια και μοιράστηκε στον κόσμο! Αξίζει να σημειώσουμε ότι το εμπορικό κέντρο «Kaliningrad Plaza» έχει συνεργαστεί με τον Καρλ Λάγκεφερντ σε παρόμοια projects.
diaforetiko.gr : chocolateroom6 ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ! ΔΕΙΤΕ το δωμάτιο που είναι φτιαγμένο από σοκολάτα...

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΛΕΥΚΑΔΑ

Χαρτής Λευκάδας - Lefkada Map