Όταν ο πλανήτης φοράει τα γιορτινά του


Τα Χριστούγεννα βρίσκονται προ των πυλών και οι κάτοικοι του πλανήτη, από το Ρίο ντε Τζανέιρο μέχρι την Πορτογαλία, και...


από το Τόκιο μέχρι τη Σουηδία, μπαίνουν σιγά- σιγά σε εορταστική διάθεση. 

Με οδηγό τη Νέα Υόρκη, όπου φημίζεται για τον εντυπωσιακό στολισμό της, κι άλλες μεγάλες πόλεις στην Ευρώπη φορούν «τα καλά» τους και ετοιμάζονται να υποδεχτούν το νέο έτος.

Πάρτε μια γεύση, ώστε να νιώσετε κι εσείς τη μαγεία των Χριστουγέννων που φτάνουν σε λίγες ημέρες...

Μανχάταν – Νέα Υόρκη

Στο Μανχάταν, το παγκόσμιο εμπορικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο, τα Χριστούγεννα, όλα μοιάζουν μαγικά. Η πόλη φαντάζει σαν ένα μεγάλο πάρτυ. Το Rockefeller Center, φοράει τα γιορτινά του. Έξω από το συγκρότημα κτιρίων σε κεντρικό σημείο του Μανχάταν, στολίστηκε ένα νορβηγικό δέντρο ύψους 22,5 μ. με 27 μ. πλάτος, το οποίο αποτελεί το «επίσημο» χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης και το επισκέπτονται, στατιστικά, 250.000 άνθρωποι ετησίως. Λίγο πιο κάτω έχει στηθεί μια μικρή, αλλά ωραία πίστα πατινάζ, που θυμίζει σκηνικό βγαλμένο από ρομαντική κομεντί.

Λονδίνο – Αγγλία

Αν δεν έχετε δει την πιο πολιτισμική πρωτεύουσα της Ευρώπης στολισμένη σε κάθε της γωνιά, με φωτάκια και φωτεινές πινακίδες να λαμποκοπούν στους υγρούς της δρόμους και όλα αυτά να αντανακλώνται στον επιβλητικό Τάμεση... δεν έχετε δει τίποτα! Η κατά τα άλλα συννεφιασμένη και μουντή πόλη από τα μέσα, κιόλας, του Νοέμβρη αλλάζει πρόσωπο και μεταμορφώνεται σε ένα μεγάλο λούνα-παρκ. Υπαίθριες εγκαταστάσεις πατινάζ, υπέροχες μελωδίες από χριστουγεννιάτικα κάλαντα και υπαίθριες αγορές συμβάλλουν στην εορταστική ατμόσφαιρα της στολισμένης με το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο, Trafalgar Square.



Βέβαια, την παράσταση κλέβει το μεγαλύτερο δέντρο από τουβλάκια LEGO που βρίσκεται στην κύρια αίθουσα του σταθμού St. Pancras. Έχει ύψος 10 μ. και είναι κατασκευασμένο από 600.000 τουβλάκια LEGO και διακοσμημένο με πάνω από 1.000 LEGO στολίδια.


Παρίσι - Γαλλία

Τα Χριστούγεννα είναι μια υπέροχη εποχή για να επισκεφθείτε το Παρίσι. Για να πούμε την αλήθεια, κάθε εποχή είναι καλή για να επισκεφθείτε τη πόλη του φωτός, αλλά τώρα υπάρχει μια παραπάνω λάμψη. Ο Πύργος του Άιφελ έχει βάλει τα γιορτινά του και τα καταστήματα στην Champs Elysees ανταγωνίζονται για την καλύτερη διακόσμηση. Ωστόσο, το πιο διάσημο στολίδι είναι το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο στη Galeries Lafayette.






Ιταλία

Το υψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο στον κόσμο, ουσιαστικά... δεν είναι δέντρο! Η πόλη Gubbio στην Umbria της Ιταλίας είναι υπερήφανη που και φέτος φιλοξενεί ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο δέντρο, καθώς στην πλαγιά του βουνού Ingino, τεχνικοί έχουν τοποθετήσει 800 φώτα που σχηματίζουν ένα τεράστιο δέντρο 800 μέτρων, το οποία παραμένει αναμμένο καθ’ όλη την περίοδο των Χριστουγέννων, μέχρι και μετά τα Θεοφάνεια. Να σημειωθεί ότι το δέντρο στο Gubbio γράφτηκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, το 1991.



Βιέννη

Η πόλη που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα Χριστούγεννα. Η πληθώρα χριστουγεννιάτικων αγορών, και ιδιαίτερα εκείνη που στήνεται κάθε χρόνο μπροστά από το Δημαρχείο, που προσφέρει μεταξύ άλλων βόλτες με πόνυ και η ρόδα του, το Riesenrad, βγαλμένη κατευθείαν από τα όνειρα κάθε μικρού παιδιού, συνθέτουν ένα πανέμορφο χριστουγεννιάτικο σκηνικό, γεμάτο λαμπιόνια και στολισμένα δέντρα.



Ρίο ντε Τζανέιρο – Βραζιλία

Εκατό χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν το άναμμα του μεγαλύτερου πλωτού χριστουγεννιάτικου δέντρου του κόσμου στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Και μπορεί ο ανταγωνισμός να μην είναι μεγάλος, όσον αφορά στα χριστουγεννιάτικα δέντρα που επιπλέουν, το σίγουρο όμως είναι ότι, με 85 μ. ύψος και 542 τόνους βάρος, το δέντρο στο Ρίο είναι αρκετά μεγάλο. Ο στολισμός του περιλαμβάνει 3,3 εκατομμύρια λαμπτήρες και το δέντρο έχει γίνει ένα από τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα της πόλης.




Τόκιο – Ιαπωνία

Το πιο ακριβό δέντρο των Χριστουγέννων υπάρχει και βρίσκεται στο Τόκιο, της Ιαπωνίας. Το δέντρο έχει περίπου 2,4 μ. ύψος και αποτελείται από 12 κιλά ατόφιο χρυσάφι! Είναι δημιουργημένο από χρυσές πλάκες και περίπου 50 στολίδια σχήματος καρδιάς και κορδέλες από καθαρό χρυσό. Το πολύτιμο αυτό δέντρο, αξίας περίπου 1,95 εκατ. δολαρίων, θα στολίζει μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου τη βιτρίνα γνωστού κοσμηματοπωλείου στο Τόκιο.




ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΛΕΥΚΑΔΑ

Χαρτής Λευκάδας - Lefkada Map