Άρτα: Πανικός από χημικά σε σχολείο - Στο νοσοκομείο τρεις καθηγήτριες!


Kαθηγητές και μαθητές έτρεχαν να βγουν από το ΕΠΑΛ - Τι διαπίστωσαν πυροσβέστες και αστυνομικοί που έσπευσαν στο σχολείο...


Πρωτοφανής αναστάτωση προκλήθηκε χθες (08-01-2014) στο ΕΠΑΛ της Άρτας, αλλά και στις τοπικές αρχές που κλήθηκαν στο σχολείο, όταν διαπιστώθηκε πως η ατμόσφαιρα είχε γίνει αποπνικτική εξ αιτίας χημικής ουσίας που είχαν ρίξει άγνωστοι στους χώρους του σχολικού συγκροτήματος.

Μάλιστα, τρεις καθηγήτριες του σχολείου χρειάστηκε να μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Άρτας καθώς αντιμετώπιζαν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Στο χώρο του σχολείου κλήθηκε αμέσως η Πυροσβεστική, η οποία διαπίστωσε ότι η παρέμβασή της με την κλασική μέθοδο ήταν αδύνατη, καθώς αυτή θα είχε ως αποτέλεσμα την ένταση και την επιδείνωση της κατάστασης.

Έτσι, δόθηκε εντολή για εκκένωση του κτιρίου, ενημερώθηκε αμέσως η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο δήμος και η Περιφερειακή Ενότητα. Σύμφωνα με το epirusday.gr που αποκάλυψε το θέμα, η ουσία που έριξαν άγνωστοι στο χώρο του σχολείου εκτιμάται πως είναι κρεολίνη και για την απομάκρυνσή της απαιτείται ειδική διαδικασία.

Για το περίεργο αυτό συμβάν ενημερώθηκε και η αστυνομία της Άρτας προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών, που για την ώρα παραμένουν ασύλληπτοι...

newsit

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΛΕΥΚΑΔΑ

Χαρτής Λευκάδας - Lefkada Map