Κλείνουν την Εγνατία σήμερα οι αγρότες


 
 
Κλείσιμο της Εγνατίας Οδού, στο τμήμα Σερρών-Καβάλας, στο ύψος των Νέων Κερδυλλίων, προγραμματίζουν για την Κυριακή οι αγρότες από τις Σέρρες, από τις 12 μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι. Οι αγρότες θα κλείσουν τον δρόμο πεζοί, χωρίς τα αγροτικά τους μηχανήματα, τα οποία θα μείνουν παρατεταγμένα παραπλεύρως της Εγνατίας Οδού.
Μάλιστα, τη Δευτέρα το μεσημέρι θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους, στην κομβική διασταύρωση του δ.δ. Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών – Θεσσαλονίκης και Σερρών – Προμαχώνα, χωρίς να κλείσουν όμως τους δρόμους. Παράλληλα, μικρή δύναμη των τρακτέρ από το δήμο Βισαλτίας, θα παραμείνει στον κόμβο των Κερδυλλίων, επί της Εθνικής Οδού Σερρών- Καβάλας.

 
Στη Μεσσηνία την Κυριακή, στις 13.00 αναμένεται να πραγματοποιηθεί Παμμεσσηνιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών στο Σουλινάρι. Αυτό έχει αποφασίσει η ΠΑΣΥ και αγροτοσυνδικαλιστές που συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη το βράδυ, στο χωριό Χανδρινού.
Συγκεντρωμένα σε τρία σημεία στην Αχαία είναι συγκεντρωμένα δεκάδες τρακτέρ, χωρίς όμως να υπάρχει πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Ειδικότερα, αγρότες έχουν παρατάξει τρακτέρ στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας, καθώς και σε δυο σημεία της Εθνικής Οδού Πατρών-Τρίπολης, στον κόμβο του Κουρλαμπά και στον κόμβο του Διάσελου.
 
Στο νομό Ημαθίας, το μπλόκο που έχει στηθεί στον κόμβο της Κουλούρας, στην Εγνατία οδό, ενισχύεται διαρκώς με αγρότες από Πέλλα και Πιερία.
Στη Λαμία οι αγρότες θα βρεθούν σήμερα στα διόδια της Αγίας Τριάδας προκειμένου να ενημερώσουν τους διερχόμενους οδηγούς για τα αιτήματά τους και παράλληλα να τους μοιράσουν ρύζι.
Σε Δράμα, Καβάλα και Ξάνθη, οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην είσοδο της Χρυσούπολης στην περιοχή Νέστου, στην εθνική οδό Δράμας-Καβάλας στο ύψος της τοπικής κοινότητας Λυδίας, στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκινογείων, τηρώντας στάση αναμονής.
Ανάλογο είναι και το κλίμα σε Έβρο και Ροδόπη.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις από την κυβέρνηση για το κατά πόσον η δημοσιονομική πολιτική επιτρέπει την ικανοποίηση συγκεκριμένων αιτημάτων τους.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΛΕΥΚΑΔΑ

Χαρτής Λευκάδας - Lefkada Map