5 πράγματα που πρέπει να κάνετε τα Χριστούγεννα.

Λαμπιόνια, στολίδια, γλυκά. Υπάρχουν αρκετά πράγματα που τα έχεις συνδέσει με τα Χριστούγεννα και αν δεν τα κάνεις κάθε χρόνο, δε νιώθεις ότι έχουν έρθει.


1) Στόλισε δέντρο, καράβι, το σπίτι σου όλο. Βάλε φωτάκια παντού (εντάξει καραδοκεί και η ΔΕΗ, μην το παρακάνεις). Στόλισε ακόμα και το κρεβάτι σου και θα δεις πως θα ξυπνάς με άλλη διάθεση.

2) Πήγαινε για ψώνια. Ναι, καλά όλοι εναντιωνόμαστε στο κλασικό καταναλωτικό πνεύμα των Χριστουγέννων, αλλά όχι. Καιρός να παραδεχτούμε πως μας αρέσει και το απολαμβάνουμε πάντα ή σχεδόν πάντα. Και ποιος δε θέλει να περπατάει σε στολισμένους δρόμους και να βλέπει στολισμένες βιτρίνες; Και ποιος δε θέλει να κάνει και να παίρνει δώρα; Άνθρωποι είμαστε, τις αδυναμίες μας τις έχουμε.

3) Φτιάξε μόνος σου τα γλυκά. Κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες που είναι αγορασμένα από ζαχαροπλαστείο χάνουν την αξία τους. Το να τα φτιάχνεις στο σπίτι αποκτά άλλο νόημα. Μυρίζει για ώρες από αυτά και άσε που το θερμαίνεις από την υπερβολική χρήση του φούρνου. Αυτό κι αν είναι δείγμα ότι έχουν έρθει τα Χριστούγεννα.

4) Πήγαινε σε οικογενειακά τραπέζια. Μίλησε ακόμα και με συγγενείς που δε συμπαθείς, πιες, γέλασε, θυμήσου παλιές ιστορίες. Θα δεις πως θα γεμίσεις αρκετά τις μπαταρίες σου από κάτι τέτοιο. Άσε που θα μάθεις όλα τα κουτσομπολιά της οικογένειας. "Ναι, καλέ η Εύη χώρισε τον Άγγελο, γιατί είχε παράλληλη σχέση με τον Παναγιώτη." (Ποιος από τους δύο είχε μη σε νοιάζει, μπορείς να το μεταφέρεις όπως θέλεις για να γίνει και πιο διασκεδαστικό.)

5) Ερωτεύσου. Πήγαινε σε πάρτυ φίλων, γνωστών, βρες έναν/μια υποψήφιο και πλησιάσέ τον/την. Ποιος θέλει να είναι μόνος του στις γιορτές; Άσε που οι γνωριμίες των Χριστουγέννων μοιάζουν με αυτές του καλοκαιριού. Είναι περιστασιακές και θα τις θυμάσαι για αρκετό καιρό με νοσταλγία. Κάντο όπως στις ταινίες,

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΛΕΥΚΑΔΑ

Χαρτής Λευκάδας - Lefkada Map